O taneční lekce je zájem, baví mládež i dospělé

Kutnohorsko – Na podzim je obvykle na parketech kulturních domů plno. Konají se totiž taneční kurzy. Ty bývají pro řadu středoškoláků důležitým krokem v jejich životě. Kromě základů společenského tance se zde naučí i základy společenské chování. Na Kutnohorsku vyhledávají zájemci dvě taneční školy, které zde mají už tradici.

Taneční škola Novákovi pořádá v kutnohorském kulturním domě Lorec hned dva taneční kurz pro mládež. „Otevíráme dva hlavně z důvodu kvality výuky. V každém kurzu je přibližně 35 párů,“ předeslal Antonín Novák z Taneční školy Novákovi. Tanečníci se v Lorci sešli na první hodině již v květnu, oficiální zahájení je pak na začátku září. Za 13 lekcí si zde tanečník či tanečnice zaplatí 2200 korun.

Taneční škola Novákovi ale nepořádá jen lekce v Lorci. Vede i kurz ve Vrdech. A v hlízovském kulturním domě pak v lednu odstartuje i taneční pro dospělé, kde je však nutné velice brzy rezervovat místo. „Je o ně obrovský zájem, taneční pro pokročilé jsme měli plné již šest měsíců předem, v začátečnících volná místa ještě jsou,“ dodal Novák.